O reteta rapida, usor de preparat si foarte gustoasa. Contrastul dintre gustul puiului afumat, mar si chilli va va incanta cu siguanta.
Ingrediente:
- Zahar - 1 lingurita
- Sos de soia - 1 lingura
- Carne de pui - 1/2 piept afumat
- Otet de mere - 1 lingura
- Ulei de masline - 2 linguri
- Busuioc - 1/2 lingurita
- Oregano - 1/2 lingurita
- Mere - 1/2 mar verde
- Ceapa - 1 mica
- Usturoi - 1 catel
- Ardei - 1 verde proaspat+2 rosii copti
- Rosii - 4 medii
- Paste - 400 g penne
- Piper - 1 praf
- Parmezan - dupa gust
- Chili - 1/2 lingurita\
Mod de preparare: Penne cu pui afumat si mar verde
In primul rand puneti la fiert apa in care ati adaugat sare dupa gust (circa 1 lingurita). In acest timp vom prepara sosul.
Toacati toate ingredietele julien, cu exceptia usturoiului si puneti-le separat in castronele.
Incingeti uleiul intr-un wok si puneti catelul de usturoi zdrobit in prealabil cu lama cutitului in uleiul incins pentru 1 minut (atentie sa nu se arda pentru ca amaraste). Puneti imediat ceapa, zahatul si otetul si coaceti pentru 1-2 minute. Puneti si pieptul de pui afumat, ardeii si rosiile, adaugati putina apa, sosul de soia, chili, busuiocul si oregano si lasati totul la oc iute amestecand mereu pentru inca 4-5 minute. Adaugati si marul si mai coaceti inca 5 minute amestecand continuu.
Puneti pastele la fiert in apa ce clocoteste. Cand sunt fierte, scurgeti pastele si puneti-le in wok peste sos.
Amestecati pe foc pentru circa 1 minut, puneti in farfurii, adaugati parmezan dupa gust si Pota buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu