Iata un desert usor de preparat cu care va veti incanta cu siguranta musafirii. Finetea clatitelor clasice in combinatie cu parfumul de portocala va va asalta papilele gustative.
Ingrediente:
- Faina - 150g
- Zahar - 120g
- Ulei de floarea soarelui - pentru prajit
- Sare - un vf de cutit
- Unt - 200g
- Oua - 3 bucati
- Portocale - 4 mari
- Lapte - 250 ml
Mod de preparare: Clatite cu portocale
Preparati clatitele astfel:
Amestecati faina, ouale si laptele cu ajutorul unui tel. La final adaugati untul si sarea si lasati maiaua sa se odihneasca 20-30 de minute.
Incingeti bine tigaia pentru clatite si coaceti-le, apoi puneti-le una peste alta intr-o farfurie intinsa.
Pentru fiecare clatita veti avea nevoie de sucul de la jumatate de portocala, o lingurita de unt si 2-3 lingurite de zahar, in functie de cat de dulci sunt portocalele.
Procedati astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta puneti o lingurita de unt si zaharul si caramelizati putin. Adaugati sucul de portocala si fierbeti pana incepe sa se ingroase putin. Daca se strecoara si putina pulpa de portocala nu va faceti probleme. Luati o clatita si puneti-o in tigaie peste suc. Cu atentie sa nu o rupeti, intoarceti-o pe cealalta parte pentru a se acoperi cu siroul din tigaie, apoi impaturiti-o cu grija in 4. Puneti clatitele astfel obtinute pe platoul de servire si ornati cu coaja rasa de portocala eventual caramelizata putin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu