Am dat intamplator acum cateva zile de aceasta reteta. Am citit-o si mi-a lasat gura apa, asa ca am decis sa o incerc si sa v-o impartasesc si voua. Sa purcedem ...
Ingrediente:
- Vin - 1 pahar vin alb
- Carne de pui - 1 pui
- Paprika dulce - 1 lingurita
- Bacon - 200 g kaizer
- Sare - dupa gust
- Patrunjel - tocat dupa gust
- Unt - 50 g
- Ceapa - 1 mare
- Usturoi - 3 catei
- Oua - 2 bucati
- Ciuperci - 350 g
- Piper - dupa gust
- Cimbru - 1/2 lingurita
- Smantana - 300 ml
Mod de preparare: Pui manastiresc
In primul rand spalati si transati puiul. Spatele si gatul puneti-le la fiert in putina apa, la foc mic si avand grija sa curatati spuma cand e nevoie.Pulpele, pieptul si aripile, portioinate, le condimentam cu cimbru, piper si boia. Intr-o tigaie antiaderenta topim untul si rumenim bucatile condimentate, apoi le punem intr-un vas ce se poate da la cuptor. In untul ramas in tigaie punem ceapa taiata julien, caizerul usturoiul taiat feliute si ciupercile tocate (eu am lasat cateva intregi pentru aspect). Lasam cateva minute pe foc, la foc mic, apoi stingem totul cu un pahar de vin alb si putina supa (circa 1 polonic). Mai lasam pe foc 2-3 minute, apoi trecem totul peste bucatile de carne puse in vasul pentru cuptor, si dam la cuptor, la foc mediu circa 20 de minute.
Trecut acest timp, scoatem vasul din cuptor, potrivim de sare dupa gust, daca e nevoie si adaugam smantana amestecata cu ouale batute si putin piper si sare. Punem verdeata si servim alaturi de mamaligura si muratura preferata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu